vrijdag 24 maart 2017

Teams aan zet, het creëren van professionele ruimte

Debbie Evegaars
Carl Govers
Je luistert naar Debbie Evegaars
InstellingROC Tilburg
FunctieLean Coordinator
OmschrijvingDuo presentatie door Carl Govers & Debbie Evegaars

De ambitie van ROC Tilburg is het beste onderwijs van Nederland verzorgen. Waarom? Omdat onze studenten dat verdienen. Dat kunnen we alleen realiseren door onze medewerkers voldoende professionele ruimte te geven. Wij hebben onze organisatie bekeken als ware het een bedrijf.
We hebben de lean-filosofie omarmd als antwoord op de uitdagingen waarvoor wij als onderwijs organisatie ons de komende jaren gesteld zien zoals het aanpakken van verspillingen, meer pro-activiteit maar vooral mogelijk maken dat docenten enthousiast, gemotiveerd en deskundig dagelijks met plezier hun vak uitoefenen en veelvuldig samenwerken met collega’s .Teams zijn bij ons de sterspelers waar het om draait. Dat vraagt van iedereen binnen de organisatie een andere rol en ander gedrag.

In onze workshop wordt u uitgedaagd om vanuit verschillende perspectieven de mogelijkheden binnen uw eigen school te ontdekken. Carl Govers en Debbie Evegaars zien u graag op donderdag 6 april om 11.15 uur in de Sagezaal van het Efteling Hotel.

Podcast

PresentatieDonderdag 6 april
Tijd11:15 - 12:15 uur
ZaalSagezaal Efteling hotel
Programma matrixlink

dinsdag 21 maart 2017

DoornBoosje en Knuppel uit de zak

Je luistert naar DoornBoosje
InstellingKarin Winters
FunctieOnderwijsondernemer, netwerker, kennisdeler, verbinder, edublogger
OmschrijvingEr was eens een wat mopperige Utrechtse fee. Lang geleden werd ze betoverd door een virus. Ze raakte besmet door schrijfreuzen en dwergen. Op een jaarlijks festijn lieten de reuzen en dwergen elkaar zien hoe zij de wereld verkenden en veroverden. De reuzen stampten door onderwijsland en schreven over innovaties en ICT. Gek genoeg was de rest van de wereld niet echt op de hoogte.......
Podcast

zondag 19 maart 2017

In gesprek met Addy de Zeeuw

Je luistert naar Addy de Zeeuw
InstellingConsortium voor Innovatie
FunctieFacilitator
OmschrijvingPresentatoren kunnen hier de vraag beantwoorden op welke manier zij hun dromen omzetten naar daden. Maar hoe zit dat eigenlijk met Addy de Zeeuw, de man van het CvI zelf? Hij is tenslotte een van de bedenkers van dit hele concept!
In deze podcast geeft Addy het antwoord...
Podcast